Pravila i uvjeti rezervacije

Prilikom potvrde rezervacije podrazumijevamo da ste s pravilima upoznati i suglasni te da ćete ih se u potpunosti pridržavati.

1. Ponuda

Upit možete uputiti putem e-maila ili telefona. Odgovor Vam šaljemo e-mailom  radi što boljeg predstavljanja smještajne jedinice. Na postavljani upit šaljemo ponudu prema traženim zahtjevima ili ukoliko nismo u mogućnosti ispuniti sve želje gosta šaljemo ponudu za najsličniji smještaj prema željama gosta. Iznajmljivač jamči za istinitost slikovnih zapisa i podataka vezanih uz karakteristike smještajnih jedinica iz svoje ponude, tako i za istinitost cijena i uvjeta pod kojima se smještaj nudi.

2. Rezervacija

Prihvaćanjem ponude, odnosno uplate akontacije za ponuđeni smještaj gost prihvaća naše uvjete. Uplatom akontacije po ponudi gost potvrđuje da je upoznat s ovim Općim uvjetima pružanja usluge smještaja, te da ih u cijelosti prihvaća. Troškove slanja akontacije snosi gost.

Za potvrdu rezervacije smještaja gost uplaćuje akontaciju. Za boravak 1 – 6 dana za rezervaciju smještaja je potrebno uplatiti ukupan iznos ponude ili 100%. Za boravak od 7 dana i na više, akontacija je 30% ukupnog iznosa. Preostali iznos, do ukupne vrijednosti aranžmana od 70 % plaća se u dogovoru s iznajmljivačem.
Ukoliko se uplata ne izvrši u dogovoreno vrijeme smatrat će se otkazom rezervacije a mi ćemo smještaj ponuditi drugom gostu.

Nakon uplate i primitka akontacije, iznajmljivač gostu šalje potvrdu o rezervaciji.

Za boravak od 1-3 noćenja, cijena se uvećava za 30%.

3. Pravo iznajmljivača na promjene i otkaz rezervacije

Ako nastupe izvanredne okolnosti koje se ne mogu predvidjeti, izbjeći ili otkloniti,  rezervirani smještaj može se zamijeniti samo uz prethodnu obavijest i dopuštenje gosta, i to smještajem iste ili više kategorije i po cijeni smještaja po kojoj je gost potvrdio rezervaciju.

U slučaju nemogućnosti zamjene uplaćenog smještaja, iznamljivač zadržava pravo otkaza rezervacije uz prethodnu obavijest gostu najmanje 7 dana prije početka korištenja usluge, te jamči povrat cjelokupnog uplaćenog iznosa. Ukoliko se izvanredne okolnosti dogode na dan početka korištenja usluge, ili tjekom boravka gosta (iznenadni kvarovi i sl.) iznajmljivač će se truditi gostu pružiti informaciju o drugom mogućem smještaju i vratiti gostu nerealizirani uplaćeni iznos.
U slučaju kraćeg boravka od rezerviranog obračunava se ukupna cijena smještaja za cijelo rezervirano razdoblje.

4. Pravo gosta na promjene i otkaz rezervacije

U slučaju da gost želi promijeniti ili otkazati rezervaciju učinjenu prema njegovom zahtjevu, mora to učiniti pismeno emailom. Pod promjenom se smatra promjena broja osoba ili datuma početka i/ili završetka korištenja usluge najkasnije 45 dana prije početka korištenja usluge. Prva promjena rezervacije, ukoliko je moguća bez dodatnih troškova, bit će napravljena besplatno. U slučaju da promjena rezervacije nije moguća, te ako gost zbog toga odustane od potvrđene rezervacije, primjenjuju se dolje navedeni uvjeti otkaza rezervacije. Promjena smještajne jedinice unutar 45 dana prije početka rezervacije te tijekom korištenja rezervacije smatra se otkazom rezervacije.

Kao osnova za obračun otkaznih troškova uzima se datum kada je gost obavijestio da želi otkazati rezervaciju:

 • za otkaz do 45 dana prije početka korištenja usluge, uplaćena akontacija se vraća i umanjuje se za troškove slanja
 • za otkaz od 45. dana do dana prvog dana dolaska nismo u mogućnosti vratiti akontaciju

Akontacija je garancija iznajmljivaču da je zaključen ugovor o najmu, i vlasniku smještaja, ukoliko se rezervacija ne ostvari služi kao odšteta.

Ukoliko gost u rezerviranu smještajnu jedinicu ne dođe do ponoći na dan početka usluge, a nije se javio iznajmljivaču, rezervacija se smatra otkazanom, pa se troškovi otkaza obračunavaju prema gore navedenom.

Otkaz bez otkaznih troškova vrijedi samo u sljedećim slučajevima i to uz obaveznu pismenu potvrdu:

 • smrt
 • nesretni slučaj s teškom tjelesnom ozljedom
 • iznenadna akutna bolest, za koju je potrebna neodgodiva liječnička skrb
 • poremećaji u trudnoći
 • štete na imovini uzrokovane požarom, elementarnom nepogodom ili namjernim krivičnim djelom treće osobe
 • vojna vježba

Uplate akontacije moguće je izvršiti bankovnom doznakom na devizni račun koji će gost dobiti po ponudi na email.

Gost je dužan iznajmljivaču (vlasniku apartmana) odmah po uplati dostaviti potvrdu o izvršenoj uplati, u suprotnom iznajmljivač nije obvezan izvršiti rezervaciju usluge, te iznajmljivač ne snosi odgovornost za neizvršene rezervacije usluga zbog kašnjenja gosta u dostavi potvrde prema dogovorenom vremenu.

5. Opis usluga smještaja

Smještaj koji imamo u ponudi kategoriziran je od nadležne uprave za Gospodarstvo. Točan opis apartmana svaki gost će dobiti u ponudi. Privaćanjem ponude gost potvrđuje da je upoznat sa podacima, opisom i fotografijama svake smještajne jedinice koju vlasnik nudi.

Iznajmljivač se obvezuje da će u smještajnoj jedinici, sukladno broju osoba za koju je namijenjena, osigurati odgovarajuće posuđe u kuhinji i pribor za jelo. Svaki gost treba biti primljen u čistu i urednu smještajnu jedinicu, te će svakog gosta dočekati čiste plahte i ručnici za tuširanje. Za goste koji ostaju duže od tjedan dana biti će ponuđena izmjena posteljine i ručnika jednom tjedno.

Za bilo kakvo oštećenje na uređajima ili opremi koja je dana na korištenje gostu i koje je nastalo nenamjenskom upotrebom navedene opreme odgovara gost, a utvrđivanje eventualne štete mora se izvršiti u prisustvu gosta. Gost je dužan podmiriti eventualnu štetu na licu mjesta.

6. Cijene

Cijene su istaknute uz svaku smještajnu jedinicu. Cijene smještajnih jedinica izražene su u stranoj valuti temeljene na odnosu vrijednosti kune i stranih valuta. Cijena apartmana izražene u cjeniku su za dnevni najam apartmana. Svaki iznajmljivač zadržava pravo na osobno formiranje cijena za svoj smještaj.

U slučajevima znatnog povećanja tečaja Eura u odnosu na kunu, iznajmljivač ima pravo korigirati cijene smještaja prema novonastaloj situaciji na tržištu. Tada iznajmljivač više ne može garantirati cijenu ugovorenu prilikom plaćanja akontacije i potvrde rezervacije.

Uz navedene cijene za svaki apartman, ukoliko to iznajmljivač u ponudi posebno naglasi može se dodatno naplatiti završno čišćenje apartmana. Cijena završnog čišćenja iznosi 20-40 EUR.

7. Boravišna pristojba

 Boravišna pristojba je uračunata u cijenu smještaja.

8. Dolazak

Ulazak u apartman je nakon 14 sati na dan pružanja usluge smještaja. Iznajmljivač nije obvezan primiti goste prije 14 sati. Gost je dužan obavjestiti iznamljivča o vremenu dolaska min. 48 sati prije dolaska. Prilikom dolaska potrebno je iznajmljivaču predati dokumente svih korisnika smještaja radi prijave u turističku zajednicu.

9. Odlazak

Apartman je potrebno napustiti na dan naznačen na rezervaciji do 10 sati. Na dan odlaska gost je dužan dozvoliti iznamljivaču pregled stanja unajmljenog smještaja, te isti predati u stanju kakvom ga je zatekao na dan dolaska. Ukoliko apartman ne napustiti do 10 sati zadržavamo pravo naplatiti još jedan dan.

10. Parking

Većina apartmana nema vlastito parkiralište te se automobili mogu parkirati na javnom parkiralištu koje se naplaćuje.

11. Klima

Ukoliko iznajmljivač primijeti da je klima uređaj uključen i prozori su otvoreni u trenutku kad se gost nalazi ili ne nalazi u rezerviranom smještaju, iznajmljivač zadržava pravo naplate nemarnog korištenja klima uređaja što povećava cijenu boravka za 2 - 3 EUR dnevno.

12. Čišćenje

Čišćenje smještajne jedinice se vrši na dan dolaska i odlaska od strane iznajmljivača. Posteljina i ručnici se mijenjaju svakih 7 dana, ukoliko je potrebno možete zatražiti ručnike svaka 3 dana. Gost je obvezan ostaviti uredno rezervirani smještaj. Čišćenje kuhinjskog posuđa pred odlazak je obveza gosta.

13. Kućni ljubimci

Svaka smještajna jedinica u svojoj ponudi ima naznačeno da li su kućni ljubimci dobrodošli ili ne.  

14. Reklamacije

Reklamacije treba najaviti prilikom nastanka problema, ne uvažavamo reklamacije pri odlasku kako bi vam smanjili račun. Molimo sve nastale probleme prijaviti na vrijeme kako bi ih pokušali riješiti na obostrano zadovoljstvo.  Iznajmljivač prihvaća prigovore izražene samo za vrijeme ljetovanja, nakon odlaska prigovori nisu mogući.

Gost je obvezan:

 • pridržavati se izvješenog kućnog reda u zakupljenoj smještajnoj jedinici, te surađivati s iznjmljivačem u dobroj namjeri
 • prilikom dolaska u smještajnu jedinicu predati osobne dokumente radi prijave organima vlasti. Dokumenti će gostu biti vraćeni nakon najviše 12 sati.
 • dovođenje više osoba nego je ugovoreno ili dovođenje nenajavljenih kućnih ljubimaca u smještajnu jedinicu nije dozvoljeno, u tom slučaju agencija će gostu otkazati boravak i naplatiti cjelokupni iznos ugovorenog aranžmana.

15. Rješavanje prigovora

Gost koji je dogovarao smještaj ima pravo prigovora zbog neizvršene ugovorene usluge.

1.ukoliko gost ne bude zadovoljan zatečenim stanjem, obvezan je odmah po dolasku o razlozima svog nezadovoljstva izvijestiti iznajmljivača

2. ukoliko gost na samom mjestu ne bude zadovoljan zatečenim stanjem, te napusti objekt i sam pronađe drugi smještaj, s tim da iznajmljivaču ne pruži šansu da otkloni uzrok njegovog nezadovoljstva, ili da mu eventualno pronađe zamjenski smještaj, takav gost ne može zahtijevati povrat novca bez obzira na činjenicu da li su njegovi razlozi bili opravdani ili ne.

3. Ukoliko se opravdani uzroci nezadovoljstva ne mogu otkloniti, iznajmljivač može ponuditi zamjenski smještaj gostima, ukoliko on gostu nije adekvatan gost može sam pronaći zamjenski smještaj.

Najviša nadoknada za prigovor može doseći iznos reklamiranog dijela usluga, a ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos aranžmana.

16. Zaštita osobnih podataka

Putnik osobne podatke daje dobrovoljno. Osobni podaci putnika potrebni su u procesu realizacije tražene usluge. Iznajmljivač se obvezuje da neće osobne podatke putnika dati trećoj osobi, osim u svrhu realizacije tražene usluge.  

17. Upozorenje

Uplatom akontacije gost u cijelosti prihvaća program i ovdje izložene uvjete pružanja smještaja u kontaktu s iznajmljivačem.

Što vidjeti na otoku Visu?

15 min

Plaže otoka Visa

Život je ljepši u japankama
15 min

Crkve

Sakralna baština otoka Visa – poslastice za ljubitelje kulture!
15 min

Utvrde

Oko otoka Visa su se lomila koplja, osvajači ga osvajali, ali ga nikad nisu pokorili.
15 min

Naselja

Udahnite djelić rajske ljepote otoka Visa
15 min

Arhipelag

Geološki najatraktivnije područje Jadrana

Jedinstveni smještaj za odmor na otoku Visu

Live like a local

Kako funkcionira postupak rezervacije?

Pronađi svoj idealan smještaj

Dolaskom na našu internetsku stranicu, možete početi s pretragom smještajnih kapaciteta koje imamo u ponudi. Svaka smještajna jedinica ima oznaku tipa i kapaciteta, opis, položaj na karti, opremljenost, i preporučujemo da pogledate dosadašnja iskustva gostiju koji su ljetovali kod nas.

Kontaktiraj vlasnika

Nakon što ste pronašli odgovarajuću smještajnu jedinicu, kontaktirajte nas putem e-maila, ili popunite i pošaljite rezervacijski obrazac. Nakon provjere raspoloživosti tražene smještajne jedinice, u što kraćem roku poslat ćemo vam odgovor, i ponudu s podacima za uplatu akontacije.

Preuzmi ključeve

Nakon vaše uplate po ponudi dobit ćete e-mail potvrdu o rezervaciji. Sada Vam samo još preostaje pripremiti se za put. Prilikom Vašeg dolaska dočekat će vas domaćin kako bi vam dao sve potrebne informacije, uručio ključeve, i kako biste zajedno pregledali apartman.

Često postavljana pitanja

Dragi naši gosti, ili Vi koji ćete to tek postati, naše višegodišnje iskustvo u iznajmljivanju apartmana i susretima sa Vama dragim ljudima sa raznih strana svijeta, često su nam postavljana ista pitanja. Zato smo za Vas pripremili informacije koje su najviše tražene. Ukoliko ne pronađete željene informacije ili trebate dodatne savjete, slobodno nam se obratite, bit će nam drago da Vam možemo pomoći.

Autobusne linije na otoku Visu

Grad Komiža je povezan autobusnom linijom s gradom Visom nekoliko puta na dan, i uvijek postoji autobusna veza Komiža –  Vis, povezana s brodskim linijama za Split.

Autobus za Komižu se nalazi u Viškoj trajektnoj luci, desno od iskrcajne trajektne rampe, i kreće odmah po dolasku trajekta ili katamarana. Vožnja traje otprilike 15 – tak minuta asfaltiranom cestom. Karte se kupuju u autobusu, plaćenje isključivo gotovinom. Cijena varira (izvansezona – sezona) 20-25 kuna.

Osim direktne linije od Visa do Komiže i obratno, također postoji i linija koja prolazi kroz lokalna mjesta: Podšpilje, Marine Zemlje, Žena Glava i Rukavac.

Važeći red vožnje za autobusne linije, možete pronaći na autobusnom stajalištu u trajektnoj luci Vis, i u Komiži na autobusnoj stanici. Autobusni red vožnje se mijenja nekoliko puta tijekom godine.

Benzinska postaja

Na otoku Visu ima samo jedna benzinska postaja – INA – u gradu Visu:
Adresa: Šetalište stare Isse 24 , Vis. Telefon : +385 (0) 21 711 176 ili

Mob: +385 (0) 91 4971 255

Mogućnost plaćanja: INA kartica, DC, EC/MC, VISA, DISCOVER, MOL
Na benzinskoj postaji Vis možete opskrbiti i vaše plovilo do 2.5 m dub.

 • Radno vrijeme u sezoni (od 01.06.-30.09.)  07:00 – 21:00 h
 • Radno vrijeme van sezone (od 30.09 – 01.06) 07:00 – 16:00 h

Caffe barovi, pizzerije i trgovine

Na komiškoj rivi nalaze se nekoliko kafića i restorana i pizzerija u kojima se možete osvježiti ili isprobati domaće specijalitete.

 • Konobe: Barba, Bako, Robinson, Jasmina, Koluna
 • Restorani: Jastožera, Riblji restoran, Fabrika
 • Pizzerija: Charly, Hum
 • Slastičarnica: Komiža, Cukar
 • Caffe barovi: Corto Malteze, Orion, Speed, Škor, Keke
 • Trgovine mješovitom robom: Mini market: Komiža, Golubjera, Studenac
 • Nautička oprema: Frone trade, Perna
 • Tržnica: od lokalnog stanovništva možete kupiti: svježe voće i povrće kao i domaće proizvode: marmelada, likeri, vino, maslinovo ulje, kapare, esencijalna ulja i sl. Više o ponudi lokalnih proizvoda i proizvođača pogledajte na našo stranici: Klikni na domaće.

Frizer, praonica rublja

U Komiži i gradu Visu, ima nekoliko frizerskih salona za žene i muškarce kao i brijačnica koji rade tijekom cijele turističke sezone.

 • Professional Hairdresser & Barber Shop:
  Adresa: Ribarska ul. 50,Komiža. Mob: +385 (0) 98 784 615
 • Frizerski salon „Foka“ : Mob: +385 (0) 91 576 8131

Profesionalnu i brzu uslugu pranja i glačanja vašeg rublja možete dobiti u praonici rublja u Visu.

 • Praonicu možete pronaći na adresi: Trg 30.Svibnja 1992, Vis.
  Mob: +385 (0)92 189 1941

Iznajmljivanje automobila, scootera, bicikla, broda

 • Rent a car, scooter „Porat“ : najam automobila i scootera.
  Adresa: Hrvatskih mučenika 11, Komiža.
  Mob:+385 (0) 91 2713 518
 • Turistička agencija „Darlic & Darlic“ : najam automobila, scootera, bicikla.
  Adresa: Ul. Hrvatskih mučenika 8, Komiža.
  Mob: +385 (0) 98 784 664
  web: Darlic & Darlic
 • Turistička agencija „Blue cave” : najam automobila, scootera, broda, bicikla.
  Adresa: Trg kralja Tomislava 10, Komiža.
  Mob: +385 (0) 91 520 3790
  web: Blue cave
 • Rent a boat „Zdenkica“ : Najam brodova i taxi broda.
  Adresa: Riva sv. Mikule bb, Komiža.
  Mob: +385 (0) 97 77 33 797
  web: Zdenkica
 • Rent a scooter „Goli“ :
  Adresa: Ul. Vinka Foretića 9, Komiža.
  Mob: +385 (0) 91 894 5568

Kako doći na otok Vis?

Otok Vis zajedno s otokom Lastovom, Hrvatski je najudaljeniji naseljeni otok. Vis je sa Splitom povezan trajektom i brzobrodskom linijom – katamaranom.

Vožnja trajektom iz Splita do Visa traje 2 h i 20 minuta (moguće je ukrcati motor ili auto).

Vožnja katamaranom traje 1 h i 20 minuta (nije moguće ukrcati prijevozno sredstvo).

Trajektne i katamaranske linije između Splita i Visa, i obrnuto, tijekom ljetnih mjeseci dosta su česte (3 – 4 puta na dan). Karte se mogu kupiti unaprijed  – online, ili ih možete kupiti u splitskoj ili viškoj trajektnoj luci neposredno prije polaska broda. Cijene karata, plovidbeni red trajekata i katamarana možete pronaći na web stranici:

web: Jadrolinija

Kada dolazite s autom, u luci Split, parkirajte automobil u red za otok Vis, minimum jedan sat prije polaska trajekta. Tijekom visoke sezone moguće su velike gužve u luci, i ako imate rezervaciju – kupljenu kartu, preporuka je da ranije stavite vaše vozilo u red za ukrcaj. Ukrcavanje vozila započinje pola sata prije polaska trajekta.

Napomena: katamaran iz Splita do Visa i obrnuto iz Visa do Splita:

 • utorkom vozi preko mjesta Hvar – na otoku Hvaru,
 • srijedom vozi preko mjesta Milna – na otoku Braču

Vansezona: Split → Vis

Pon 11:00 *15:00 18:30
Uto 11:00 *15:00 18:30
Sri 11:00 *15:00 18:30
Čet 11:00 *15:00 18:30
Pet 10:00 17:00 *20:30
Sub 11:00 *15:00 18:30
Ned 11:00 *15:00# 18:30#

Vansezona: Vis → Split

Pon 5:30 *7:00 15:30
Uto 5:30 *7:00 15:30
Sri 5:30 *7:00 15:30
Čet 5:30 *7:00 15:30
Pet 5:30 *7:00 14:00
Sub 5:30 *7:00 15:30
Ned 7:30 *13:00# 15:30#

Napomena: #Trajekt: U razdoblju od 01.01.-24.02. i 01.12.-31.12., nedjeljom i blagdanom trajekt isplovljava iz Visa u 16:30 sati, a iz Splita u 19:00 sati. Dana 25.12. ne održava se putovanje s polaskom iz Splita u 11:00 i iz Visa u 16:30 # Katamaran: U razdoblju od 01.03 - 27.06. i 02.09. -30.11 utorkom iz Visa katamaran isplovljava u 7:15 sati, nedjeljom i blagdanom katamaran iz Visa isplovljava u 18:00 sati. U istom razdoblju polazak katamarana iz Splita, utorkom u 15:15 sati, a nedjeljom i blagdanom u 19:45 sati. Osim u periodu od 31.05. - 27.06. & 02.09. - 29.09. katamaran iz Splita isplovljava u 20:00 sati.

Knjižnica, ljetno kino i muzeji

U samom centru Komiže se nalazi knjižnica koja je dobila ime po istaknutom Hrvatskom književniku Ranku Marinkoviću, koji je rođen u Visu. U knjižnici se mogu pronaći i knjige na stranim jezicima.

Knjižnicu u Komiži možete pronaći na adresi: Komiških iseljenika 1, ili na kontakt telefon: +385 (0) 21 713 216

—————————————————————————————————————–

U Visu i Komiži rade zanimljiva ljetna kina na otvorenom. Za vrućih ljetnih večeri ljetna kina pod zvjezdanim nebom imaju nekog šarma i romantike.

Kino u Komiži jedno je od najstarijih kina u Hrvatskoj i neizostavan je dio kulturne ponude Komiže.  Iako najstarije, kino u Komiži je digitalno opremljen, suvremenom tehničkom opremom, pa su u ponudi uvijek najnoviji svjetski poznati filmovi. Više o kinu Mediteran možete vidjeti na:
fb stranici: Kino Mediteran Komiža

Ljetno kino adresa: Hrvatskih mučenika 17, Komiža

——————————————————————————————————————-

RIBARSKI MUZEJ , KOMIŽA: smješten je u utvrdi Komuna. Sadrži bogatu zbirku izvornih predmeta brodske i ribarske opreme Komižana. Ribari u Komiži su stoljećima najbolji i najpoznatiji ribari na Jadranu. U muzeju možete vidjeti i zbirku predmeta vezanih uz preradu ribe koja je nekoć u Komiži bila iznimno razvijena. Među izlošcima posebnu pozornost privlači replika poznate komiške gajete – Falkuša.

Adresa: Riva sv. Mikule 4, Komiža. Tel: +385 (0)21 713-019

 ARHEOLOŠKI MUZEJ, VIS: smješten je u tvrđavi Batarija. U njemu je moguće vidjeti veliku zbirku izronjenih amfora jedinstveno složenih na način na koji su bile složene dok su prevožene u brodskom potpalublju. Zbirka helenističkih spomenika najveća je takva zbirka u Hrvatskoj, a izloženi su i predmeti iz pretpovijesnog doba. U muzeju postoji i etnografski dio u kojem je moguće vidjeti izloške vezane uz život Višana – predmete koji govore o ribarstvu, vinogradarstvu, stanovanju i slično.

Adresa: Viškog boja 12, Vis. Tel: +385 (0)21 711 729.
Mob: +385 (0) 91 799 0276

Liječnik

U Komiži kao i u Visu postoje ordinacije opće, obiteljske i stomatološke medicine.
Adresa: Komiških iseljenika BB, Komiža.

Za hitne slučajeve možete pozvati dežurnog liječnika na broj mobitela: +385 (0) 91 40 10 148

Stomatolog: +385 (0) 21 640 095

Ljekarna u Komiži se nalazi u neposrednoj blizini ambulante.
Adresa: San Pedra 13, Komiža.
Broj telefona: +385 (0) 21 713 445

Parkiralište i automehaničar

Ako u Komižu dolazite autom nije moguće zadržavanje i parkiranje u samom centru. Auto možete parkirati na čuvanom gradskom parkiralištu koje se nalazi 200-njak metara od centra uz plaćanje naknade.
Adresa parkinga „Rogači“ : Ul. Komiških iseljenika 4, Komiža

——————————————————————————————————————-

U Komiži nema automehaničar, ali u gradu Visu ima nekoliko njih, koji su dobro opremljeni i spremni za sve vrste kvarova na vašim limenim ljubimcima.

 • Automehaničar “CIPULIN” : Adresa: Kranjčevićeva 14, Vis.
  Mob: +385 (0)98 287 527
 • Automehaničar “CLIFF” : Adresa: Zagrebačka bb, Vis.
  Mob: +385 (0)98 784 610
 • Automehaničar “VATRICA” : Adresa: Dubrovačka 13, Vis.
  Mob: +385 (0)91 2766 130

Ribarnica

U Komiži ribu možete kupiti u ribarnici „Davor“ u kojoj vas čekaju ljubazni i stručni prodavači te veliki izbor svježe ribe, morskih delikatesa i školjki iz Jadranskog mora.

Ribarnicu „Davor“ možete pronaći na adresi: Trg kralja Tomislava 5, Komiža. Dnevno svježu ribu možete vidjeti i rezervirati na njihovoj fb stranici.

web: Ribarnica “Davor”

Sport, rekreacija i ronilački centri

Otok Vis je prava avantura. Ako se vaš godišnji odmor ne sastoji samo od kupanja i ležanja na plaži, a volite malo adrenalina i akcije, Vis je pravi izbor za vas. Poklonici sporta mogu birati između: padobranskog letenja, ronjenja, jedrenja na dasci, kajaking, biciklizam, stand up paddle, šetnja po prirodi – obilježenim pješačkim stazama, kriketa, te brojnih izleta po otoku ili do susjednih otoka, sve do Diomedovog otoka-Palagruže. Također možete posjetiti i Modru špilju.

O svim navedenim sportovima, izletima ali i puno više od toga, možete pronaći na našoj stranici pod rubrikama: Što vidjeti i Aktivni odmor.

——————————————————————————————————————–

Otok Vis je sve do 1995. bio velika vojna baza. Vojska je otišla, ali ostao je labirint podzemnih tunela, raketna baza Stupišće blizu Komiže, vojni tunel i komandna baza Vela Glava…Tu je i nezaobilazna Titova špilja u kojoj je Maršal boravio tijekom 1944.g za vrijeme Drugog svjetskog rata – pa je na otoku sve veći interes i za vojnim turama, koje nudi nekoliko agencija u Komiži i Visu.

Ako ste zainteresirani za Vis military tour, turistička agencija – Alternatura organizira izlete ovakve vrste. Više o samom izletu i rezervacije možete vidjeti na njihovom web siteu:

web: Alternatura, Military tour

Adresa: Hrvatskih mučenika 2, Komiža. Mob: +385 (0) 91 94 58 003

——————————————————————————————————————–

Na otoku Visu ćete pronaći nekoliko nogometnih, košarkaških ili teniskih terena.

Viški kriket klub (koji nosi ime po Sir Williamu Hosteu) je jedan od samo tri kriket kluba u cijeloj Hrvatskoj. Osnovan još 1809. godine, što mu donosi titulu najstarijeg kriket kluba u Europi izvan Ujedinjenog Kraljevstva. Kriket možete zaigrati u Pliskom polju.
Adresa: Plisko polje 17
Mob: +385 (0)98 303 483

——————————————————————————————————————

Vis je bogat lokacijama za ronjenje. Ako želite uživati u prirodnim ljepotama možete roniti sa sjeverne strane Visa gdje je izrazito bogat podvodni svijet. Uz prirodne ljepote u viškom podmorju mnogo je tragova burne prošlosti. Na dvadesetak lokacija se mogu vidjeti potopljeni brodovi, avioni, podmornice…na dubinama od samo 12 m pa do 75 m, što čini ovo podmorje najatraktivnije u ovom dijelu Jadrana. U viškom podmorju se danas može roniti u organizaciji nekoliko dobro opremljenih ronilačkih centara.

 • Issa Diving Center: Adresa – Ribarska ul. 91, Komiža,
  Mob : +385 (0) 91 201 2731
 • B-24 Diving Center: Adresa – Obala Pape Aleksandra III. 8, Komiža, Mob: +385 (0) 91 766 1415
 • Manta diving: Adresa – Pod Gospu b.b, Komiža,
  Mob: +385 (0) 98 443 283

Taksi služba

Iz Visa do Komiže možete doći i taksi službom. U Viškoj trajektnoj luci na raspolaganju su vam mnogobrojni taksi prijevoznici.

Taksi služba u Komiži se nalazi na kraju Rive, u luci, ili ga možete pozvati na jedan od ovih brojeva telefona:

 • TAXI – NIKOLA – +385 (0) 91 1623 177
 • TAXI – TONKO – +385 (0) 98 9556 908

Valuta i konverzija valute

U Hrvatskoj službena valuta je Kuna.1 kuna = 100 lipa. U upotrebi su kovanice od 10, 20, 50 lipa i 1, 2 i 5 kuna i novčanice:od 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000 kuna.

U Komiži postoje: Erste banka i Poštanska banka, gdje možete podići ili promijeniti novac. U Komiži možete pronači više bankomata gdje možete podići gotovinu.
U većini trgovina i restorana je moguće plaćati kreditnim karticama.

Voda

Vis je jedan od rijetkih otoka na Jadranu koji ima vlastitu pitku, izvorsku vodu. Zato je vrijedno obići i vidjeti u živo plaže gdje se možete napiti vode s izvora: plaža Kamenice, i plaža Pizdica (staro narodno ime) gdje voda izvire iz stijene u samo more. Gotovo sve plaže u svojim plićacima imaju izvore vode pa ćete često plivajući u moru naići na hladnija mjesta, što znači da ste naišli na još jedan izvor.

Voda na otoku Visu je iznimno visoke kakvoće, što je vrlo rijetko za ovakva krška područja –  prikladna je za piće i pripravu hrane. Zanimljiv je podatak da se voda uz pomoć električnih crpki crpi iz velikih dubina, s nevjerojatnih 170 metara, što je petnaestak metara ispod razine mora.